17-годишен запали българското знаме. Преди това хулиганът го откраднал от кметството

...
17-годишен запали българското знаме. Преди това хулиганът го откраднал от кметството
Коментари Харесай

Запалиха българското знаме в Старозагорско. Извършителят е на 17 години

17-годишен възпламени българското знаме. Преди това хулиганът го откраднал от кметството на село, в региона на Павел баня.

След подаден сигнал от кмета, причинителят е открит от полицията за 24 часа и на 1 март казусът е оголен.

Вече е формирано и досъдебно произвеждане против причинителя.

На 2 април 2018 година също имаше сходен случай, само че от по-млад причинител. Тогава под управлението на Специализираната прокуратура стартира следствие за очерняне на националния трикольор на Република България – закононарушение по член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Извършен бе оглед на местопроизшествието от прокурор от Специализираната прокуратура и следовател от Следствения отдел на СП. Така бе открит и причинителят – 16-годишният Хасан А., възпитаник в десети клас на учебно заведение в Провадия.
Националното знаме на Република България
е било подпалено в учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ във варненското село Царевци, откъдето е десетокласникът.

Инцидентът е станал на 1 април. Националното знаме е било сложено на козирката над входа на учебното заведение.

На 1 април в учебния двор се събрали другари. Около 22 часа 16-годишният Хасан свалил знамето. Счупил дръжката му и почнал да го размахва от козирката. След това го запалил.

Обгорелият народен трикольор е открит в учебната постройка, където Хасан проникнал, откакто счупил два прозореца.

Михаил Михайлов  е най-деен в поругаването ва националното ни знаме. Той го възпламени пред Съдебната палата в София през 2018 година

Две години по-късно профилираната прокуратура притегли още веднъж към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за закононарушение срещу Републиката и за безчинство на обществено място, осъществено с извънреден цинизъм и смелост (престъпления по член 108, ал 2 и член 325, ал.2 от НК).

Михайлов е упрекнат за това, че на 7 септември 2020 година на неустановено място в Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, снимал действието си на видео и същия ден го разгласил в интернет пространството. По тези обвинявания с прокурорско разпореждане му е наложено задържане за период до 72 часа.

Междувременно, на 1 ноември 2020 година в обществените мрежи се е появил нов видеоклип, на който се вижда по какъв начин Михаил Михайлов уринира върху българския трикольор – този път на 60-ина метра от оградата на органите на профилираното правораздаване на ул. „ Черковна “ 90 в столицата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР